Truffelz behandelt persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig. 

Privacyverklaring Truffelz

Introductie 

Truffelz is een online marktplaats en order management systeem om leveranciers en zakelijke afnemers (in de foodservice markt) te helpen bij het voltooien van transacties (bestellingen), je deelt soms jouw persoonsgegevens met ons. 

We vinden het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. We houden ons aan de wetten en regels die gaan over het gebruiken en bewaren van persoonsgegevens. 

Wij leggen je graag uit wat we met jouw persoonsgegevens doen. Deze privacyverklaring geldt voor alle bedrijven en diensten met een Truffelz-logo. Dit zijn allemaal online diensten die vallen onder Traxity B.V. 

 

Wat zijn persoonsgegevens? 

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over je. Of die we met je in verband kunnen 

brengen. Bijvoorbeeld jouw naam en adres. je deelt persoonsgegevens met ons in deze situaties: 

● je bent klant bij ons. 

● je hebt contact met ons. 

● je maakt gebruik van een dienst van ons. 

 

Waarom verwerken we jouw persoonsgegevens? 

We verwerken jouw persoonsgegevens omdat we je persoonlijke service willen geven. We 

gebruiken daarvoor informatie die we over je bewaard hebben. Zo kunnen we je zo goed en zo 

snel mogelijk helpen als je vragen hebt over een dienst. Met verwerken bedoelen we opslaan, 

analyseren, veranderen, verwijderen, doorsturen, enzovoort. 

 

Wat doen we met jouw persoonsgegevens? 

Hieronder leest je welke verschillende dingen we doen met jouw persoonsgegevens. 

We bieden vanuit Truffelz veel verschillende diensten aan: 

● Het faciliteren van verkoop tussen leverancier en afnemer (horeca outlet) 

● Een notificatie service om aan te geven wanneer je bestelling wordt bezorgd 

Voor deze diensten hebben we adressen nodig van het bedrijf dat u vertegenwoordigd. 

 

We zorgen dat de website van Truffelz goed werkt 

Met jouw persoonsgegevens analyseren we hoe je de website gebruikt. Met de gegevens van al 

onze klanten zorgen we dat de site zo goed mogelijk werkt. Soms moeten we persoonsgegevens aan autoriteiten geven. Bijvoorbeeld de politie en opsporingsdiensten. Voordat we dat doen, checken we de bevoegdheden van deze autoriteiten. 

 

We verbeteren onze dienstverlening 

Door informatie uit persoonsgegevens te analyseren en te combineren, kunnen we onze 

dienstverlening verbeteren. Bij het analyseren werken we zoveel mogelijk met anonieme 

gegevens die we niet kunnen koppelen aan personen. Dit zijn een aantal voorbeelden van 

dingen die we maken en verbeteren door de analyses: 

● We verbeteren pagina’s en formulieren op onze website. 

● We lossen oorzaken van klachten op. 

● We ontwikkelen nieuwe producten. 

● We maken rapportages voor andere organisaties. In deze rapportages komen nooit 

namen en adressen voor. Want het gaat om informatie over grote groepen gebruikers. 

Bijvoorbeeld het aantal pakketten dat bezorgd is in een bepaald postcodegebied. 

 

We bieden je onze diensten aan 

We geven je graag informatie die voor je interessant is. En wat je interessant vindt, analyseren 

we door goed te kijken naar bijvoorbeeld het volgende: 

– Wanneer en hoe vaak bezoek je de website? 

– Welke pagina’s bekijk je? 

– Op welke woorden zoek je? 

Als je toestemming geeft, maken we een profiel van je. En we plaatsen cookies op jouw telefoon, 

tablet of computer. 

Ook maken we verschillende groepen van gebruikers die heel erg op elkaar lijken. We noemen 

dit profilering. Hiermee kunnen we onder andere bepalen welke producten bij je past of welke 

vragen je waarschijnlijk aan ons wilt stellen. 

Heb je een Truffelz-account en heb je toestemming gegeven? Dan maken we een klantprofiel 

en combineren we de informatie uit jouw profiel met andere informatie die we van je hebben. 

Bijvoorbeeld hoeveel orders je hebt geplaatst en bij welke leveranciers. We maken dan een klantprofiel. Zo kunnen we de website en onze e-mails nog beter aan je aanpassen. En onze medewerkers kunnen jouw 

klantprofiel gebruiken om je beter te helpen en te adviseren. 

Ook kunnen we met jouw toestemming jouw versleutelde gegevens gebruiken om je op websites 

buiten Truffelz relevante advertenties te vertonen. 

We willen fraude tegengaan en voorkomen. Daarom gebruiken we ook persoonsgegevens als we 

denken dat iemand misbruik maakt van onze dienst. 

Solliciteert je bij ons? Dan stuur je ons jouw cv. Dit cv bewaren we en gebruiken we tijdens een 

sollicitatiegesprek. 

De persoonsgegevens van medewerkers en ex-medewerkers gebruiken we om bijvoorbeeld het 

salaris te betalen. In de wet staat welke persoonsgegevens van medewerkers we mogen of 

moeten hebben. 

 

Van wie heeft Truffelz persoonsgegevens? 

Wij hebben persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact met ons heeft of heeft 

gehad. Een voorbeeld van indirect contact. 

We hebben ook persoonsgegevens van contactpersonen, vertegenwoordigers en leveranciers 

met wie we zakelijk contact hebben. 

 

Welke persoonsgegevens verwerken we? 

We verwerken bijvoorbeeld deze gegevens: 

– Naam, Email adres, telefoonnummer 

Als je onze website bezoekt, verwerken we persoonsgegevens van jou. We verwerken bijvoorbeeld deze gegevens: 

● Het IP-adres van jouw computer, mobiel of tablet. 

● Gegevens over jouw bezoek aan de site 

● Wanneer heb je welke pagina’s bezocht? 

● Waar heb je naar gezocht? 

● Ben je ingelogd op Truffelz? 

● Jouw cookie-instellingen. 

● Informatie die we verzamelen door cookies te plaatsen. In onze cookieverklaring 

leggen we uit welke soorten cookies we gebruiken en waarom, en hoe je de 

cookie-instellingen kunt wijzigen. 

 

Jouw reacties op Truffelz en over Truffelz op social media 

Stel je op social media een vraag aan Truffelz? Of tagt je Truffelz in jouw bericht op 

social media? Dan bewaren we dat bericht en jouw accountnaam. Zo kunnen we op jouw 

bericht reageren. En zo kunnen we informatie delen over Truffelz. 

 

● Jouw Truffelz-account 

Als je een Truffelz-account hebt, kun je jouw persoonsgegevens gebruiken voor meerdere diensten van Truffelz. We houden bij welke diensten je gebruikt en hoe vaak. We slaan daarvoor jouw ID-accountnummer op. 

 

● Klantenservice
Je kan bellen en mailen met onze medewerkers. En bij bellen maken we aantekeningen die we bewaren. Dat is handig als je nog eens contactmet ons opneemt. Soms huren we een andere organisatie in voor de klantenservice. Als we dat doen, dan bewaart deze organisatie jouw gegevens. Maar ze gebruiken de gegevens alleen voor Truffelz. 

 

● Als je werkt bij Truffelz
We bewaren een aantal persoonsgegevens van medewerkers en ex-medewerkers. Wilt u weten welke? Neem dan contact op met de HR-afdeling. 

 

Met wie delen we persoonsgegevens? 

In principe delen we jouw gegevens niet met personen of organisaties buiten Truffelz. Behalve als dit nodig is om de dienst te leveren die we je beloven. Bijvoorbeeld als je gebruik maakt van onze logistieke services. Je geeft dan aan welke bedrijven via ons jouw adres mogen ontvangen. En soms zijn we verplicht om persoonsgegevens door te geven. Bijvoorbeeld als we aangifte doen van fraude. De volgende organisaties hebben volgens de wet soms het recht om gegevens op te vragen bij ons: 

● De politie
● Justitie
● Toezichthouders: de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM)
● De Belastingdienst 

 

Hoe lang bewaren we jouw gegevens? 

In principe bewaren wij jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Hoelang we jouw gegevens bewaren hang af van deze zaken: 

● Met welk doel bewaren we jouw gegevens?
● Hoelang moeten we van de wet de gegevens bewaren? 

 

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens? 

Op de volgende manieren willen zo veilig mogelijk met jouw persoonsgegevens omgaan: 

● We besteden veel tijd en geld aan de beveiliging van onze systemen met persoonsgegevens. We laten onze omgeving regelmatig, door een externe cybersecurity adviseur controleren.
● Gaat er iets mis met onze beveiliging, waardoor mensen buiten Truffelz de persoonsgegevens kunnen zien? Of waardoor dit gevaar ontstaat? Dan registreren we dit, en handelen we het zorgvuldig af. We melden deze incidenten bij de toezichthouder, en als dat nodig is ook bij jou.
● Alleen medewerkers die jouw persoonsgegevens nodig hebben, kunnen deze inzien. Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Als zij niet meer bij ons werken, geldt deze verklaring nog steeds. Twee organisaties en een functionaris houden toezicht op hoe wij persoonsgegevens verwerken: 

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) controleert of wij ons houden aan de Algemene verordening gegevensbescherming.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) controleert of wij goed omgaan met: 

■ Cookies
■ Direct marketing
■ Het bel-me-niet-register 

 

Wat mag jij doen met de persoonsgegevens die we van jou hebben? 

Je mag de volgende dingen doen met de persoonsgegevens die we van hebben:
● Bekijken
● Aanpassen
● Beperken
● Verwijderen
● Bezwaar maken tegen de verwerking ervan
● Ontvangen op een manier waarop je de gegevens gemakkelijk aan een ander kunt geven. 

 

Jouw gegevens bekijken en aanpassen in jouw Truffelz-account 

Op de volgende manieren kun je jouw gegevens bekijken en aanpassen: 

● Heb je een Truffelz-account? Dan zie je daar welke gegevens wij van je hebben. Veel gegevens kun je daar meteen aanpassen.
● Neem contact op met onze klantenservice. Deze is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur, telefoonnummer: 088-8686811
● Gebruik dit formulier om jouw persoonsgegevens op te vragen of aan te passen. Ook kunt je met dit formulier bezwaar maken tegen verwerking van jouw persoonsgegevens. 

Zie: http://truffelz.com/contact/ 

● Heb je geen computer, of je wil geen e-mail sturen? Stuur ons dan een brief. Doe bij de brief een kopie van jouw identiteitsbewijs. Bijvoorbeeld jouw paspoort of rijbewijs. Let op: maak op de kopie jouw BSN-nummer onzichtbaar. En schrijf de datum erop, en waarom je de kopie naar ons stuurt. Zo voorkom je fraude. Stuur de brief en de kopie naar: 

Truffelz
Traxity BV
Privacy Office
Verzoek persoonsgegevens
Prinses Beatrixlaan 23
2595 AK Den Haag 

Je krijgt per post antwoord. Zo voorkomen we dat anderen jouw persoonsgegevens zien. 

 

Over deze privacyverklaring 

Deze privacyverklaring geldt voor alle bedrijven en diensten met een Truffelz-logo in Nederland en is gemaakt op 25 oktober 2018. Deze privacyverklaring kan gewijzigd worden. 

 

Heb je nog vragen over privacy? 

Heb je na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen over hoe wij jouw persoonsgegevens 

gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice of met onze functionaris voor de gegevensbescherming: http://truffelz.com/contact/ 

We hopen natuurlijk dat wij jouw privacy vragen goed beantwoorden. Ben je toch niet tevreden met onze reactie? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.